Revalidatie

Al onze hulpverleners proberen u te helpen bij het ontwikkelen van gezonde leef- en beweeggewoontes. Een belangrijk onderdeel van revalideren is het toewerken naar zelfstandig sporten. Indien medisch noodzakelijk begeleiden fysiotherapeuten u bij medische training en het gebruiken van fitness- of oefenapparatuur.

Uw fysiotherapeut maakt voor u een revalidatieprogramma. Dit programma is specifiek gericht op het behandelen van uw klachten.

In de trainingsruimte werkt u onder begeleiding van een therapeut aan uw programma. In eerste instantie zal dit 1 op 1 zijn, wanneer u de oefeningen genoeg eigen hebt gemaakt traint u met meerdere personen tegelijkertijd. Tussentijds wordt uw voortgang gecontroleerd door uw therapeut, onder andere door metingen en vragenlijsten.

Rijnlands Heup Knie Netwerk

MoVeS is aangesloten bij het Rijnlands heup knie netwerk. U kunt bij onze fysiotherapeuten terecht voor een verantwoorde revalidatie na knie- of heupoperaties.

Diastase Netwerk

Veel vrouwen houden na de bevalling een wijking van de buikspieren over, je ziet dan een bollere buik en als je de buikspieren traint of aanspant, beweegt je buik niet naar binnen zoals gewoonlijk. Gelukkig herstelt deze ‘diastase van de rechte buikspieren’ vaak snel en goed, maar een aantal vrouwen heeft begeleiding nodig van deskundige therapeuten. Door onze jarenlange training van vrouwen na de bevalling hebben wij veel ervaring opgedaan met de behandeling van diastases. In 2017 is een diastase netwerk opgericht en MoVeS heeft zich bij het netwerk aangesloten zodat onze therapeuten de meest moderne zorg garanderen. Meer informatie over diastase vindt u op de website van het Diastase Netwerk

rugrevalidatie-moves

Fysio & Fit programma

Dit programma is ontwikkeld voor vrouwen met rug- en bekkenklachten tijdens of na de zwangerschap. Dit programma biedt de mogelijkheid om op effectieve wijze de belastbaarheid van uw rug te verhogen.

Rugpijn leidt bewust en onbewust tot vermijding van moeilijke bewegingen, waarbij een slecht functioneren van de spieren van de wervelkolom ontstaat. De disfunctie, het uit conditie raken van de spieren en het krachtsverlies veroorzaken een toename van pijn.

Om de rugklachten te leren beheersen is het noodzakelijk de spieren te versterken en opnieuw de juiste bewegingspatronen aan te leren. U leert technieken om de rug te stabiliseren, stretchtechnieken en u leert uw grenzen in te schatten.

Het rugrevalidatieprogramma wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De vergoeding is afhankelijk van de wijze waarop u aanvullend verzekerd bent.
Wanneer u er voor kiest het programma zelf te betalen kost dit €15,- per keer. U ontvangt dan een factuur.

U kunt het hele jaar instromen in ons fysio & fit programma.