Videoconsult

Fysiotherapie bestaat uit meerdere vormen van therapie. Voor een aantal van onze diensten is het niet nodig om fysiek contact met uw therapeut te hebben en is het goed mogelijk om u op afstand te helpen met adviezen, oefeningen, controles. Ook de intake vult u al thuis in op uw eigen computer of smartphone.

Waarom doen wij dit?

Door omstandigheden kan het nuttig zijn om niet naar de praktijk te komen voor een behandeling. Denk hierbij aan besmettingsgevaar voor uzelf of voor anderen, of reizen is voor u fysiek moeilijk of te tijdsintensief. Een videoconsult kan dan oplossing bieden: u wordt gebeld door de therapeut op de afgesproken tijd en via de link die u dan ontvangt. Wij werken met het programma Physitrack.

Hoe werkt het?

  • U maakt een afspraak via  06-55 77 70 98 (bij voorkeur gebruikt u Whatsapp) voor een videoconsult met uw therapeut. Vermeld expliciet dat het om een videoconsult gaat en vermeldt het e-mailadres dat we kunnen gebruiken voor de link.
  • Nu zijn er twee opties:
    • Download PhysiApp op uw telefoon als u de link op uw telefoon gaat openen en het videoconsult via uw telefoon wilt laten verlopen.
    • Hebt u een laptop of PC met webcam en wilt u daar uw link op openen? U komt dan in het inlogmenu van Physitrack terecht en de videoverbinding vindt op uw PC plaats.
  • Uw therapeut stuurt onder de naam “Moves Moves You’ op de afgesproken tijd een link naar u per mail. Houd altijd rekening met mogelijke vertraging (maximaal 20 minuten) voor als er iets uitloopt in onze agenda, dat is helaas niet altijd te vermijden. Het consult wordt ingepland voor de normale tijd van een behandeling (25 minuten).
  • Door het openen van de link en het invullen van de PhysiApp toegangscode start de verbinding.
  • PhysiApp is ook een plek waarop u oefeningen kunt inzien. Bewaar uw toegangscode.

Vergoeding

Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie en door ons fysiek bent onderzocht mogen wij videoconsults als zitting bij uw verzekering in rekening brengen. U vindt meer informatie over de bekostiging van de digitale zorg op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit
Indien u niet aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie of u hebt uw maximale vergoeding al verbruikt, dan kunt u een rekening van ons verwachten voor het geldende tarief van een zitting fysiotherapie. U vindt onze tarieven hier