Therapie bij bekken- en stuitpijn

Bekkenpijn, bekkenklachten, bekkeninstabiliteit, symfysepijn, diastase, …

Ben je zwanger of zwanger geweest en heb je pijn in rug, bekken, rond het schaambot, de liezen, het heiligbeen, de bil of het bovenbeen? Er is iets aan te doen!

Al onze therapeuten zijn intensief geschoold in zwangerschaps- en vrouwenklachten. Zij werken volgens de succesvolle methode van Cecile Röst en hebben veel ervaring met deze problematiek. Een paar behandelingen zijn vaak voldoende om de pijn sterk te verminderen en dagelijkse activiteiten weer op een acceptabele manier te kunnen uitvoeren.

Soms heeft een zwangere vrouw een andere oorzaak van de pijnklachten, zoals een afwijking in de rug, een hernia bijvoorbeeld. Wij doen altijd eerst een lichamelijk onderzoek om andere oorzaken uit te sluiten of op tijd door te verwijzen naar een medisch specialist.

Ga voor meer informatie naar het youtube kanaal van Rost Therapy en bezoek de uitgebreide website van de cursusorganisatie van Cecile Röst, waar alle therapeuten van MoVeS direct of indirect bij betrokken zijn:

 www.rosttherapy.com

Stuitpijn (coccygodynie)

Stuitpijn kan verschillende oorzaken hebben zoals een val, ongeluk of een moeilijke of snelle bevalling. Orthopedisch manueeltherapeuten Meine Veldman en Cecile Röst hebben in een jarenlang samenwerkingsverband gewerkt aan een succesvol behandelprogramma dat al vele malen is toegepast op patiënten en onderzocht is met een Masterstudie van collega orthopedisch manueeltherapeut Roel Stupers. Indien u al in het bezit bent van een Röntgenfoto, CT-scan of MRI wordt u vriendelijk verzocht deze op DVD mee te nemen zodat wij deze samen met u kunnen bekijken en koppelen aan uw pijnklachten. Meestal is het niet nodig om specialistisch onderzoek aan te vragen.

Binnen ons behandelprogramma zijn meerdere correctietechnieken en oefeningen mogelijk, dit wordt afgestemd op de specifieke situatie van de patiënt.

Wij werken niet inwendig, gebruiken correcties die nauwelijks pijnlijk zijn, soms aangevuld met dry needling, en altijd gecombineerd met houdingsadviezen en bekkenbodemoefeningen.

Stuitpijn is een erg lastige aandoening die in verschillende gradaties kan voorkomen: van lichte pijn bij opstaan na zitten of na fietsen tot volledig invaliderende klachten. Het aantal zittingen varieert daardoor van slechts enkele zittingen in een periode van een paar maanden tot tien zittingen verspreid over een jaar. Bij nieuwe vallen op de stuit of zware belasting zien wij af en toe patiënten terug voor een correctie. Door de resultaten die wij steeds bij onze patiënten zien zijn wij zeer hoopvol gestemd over de toekomst en zetten ons in om geschikt evidence based cursusmateriaal te produceren voor therapeuten in binnen- en buitenland.