Hoe wij u nu kunnen blijven helpen

Fysiotherapie is vanaf 24 maart  voornamelijk nog mogelijk middels (beeld)bellen, dit heeft videoconsult of e-consult.

Voor telefonisch consult of videoconsult gelden de normale vergoedingsregelingen. Wij plannen 25 -30 minuten in voor het consult, dat door ons en de verzekeraars wordt gezien als een reguliere zitting fysiotherapie

Wij kunnen u online meer bieden dan u denkt. Zo kunnen wij u bewegingen laten voordoen, uw beweging en houding laten verbeteren, u oefeningen, tips en adviezen geven om uw dagelijks leven makkelijker en minder pijnlijk te maken. Wij kunnen uw klachten inventariseren en inschatten en een intake afnemen en een behandelplan opstellen. En last but not least: wij kunnen iemand in uw directe omgeving instrueren hoe hij of zij u kan helpen.

De énige uitzondering is wanneer de therapeut bij intake/overleg overtuigd is van de absolute noodzaak tot fysiek contact.

Hands-on behandeling mag indien er geen verhoogd risico op Corona is. Let op de onderstaande aanvullende regels:

  • U bent niet verkouden of heeft andere ziekteverschijnselen.
  • U bent schoon gewassen voordat u bij ons komt en doet schone kleren aan die makkelijk zitten.
  • Een schone handdoek wordt bij iedere zitting meegenomen en thuis weer gewassen.
  • Indien u een handdoek vergeten bent krijgt u van ons een handdoek en stopt u deze na afloop van de behandeling in de wasmand in de hal.
  • Bij binnenkomst ontsmet u uw handen met gel en wast u de handen met water en zeep in het toilet voordat u in de wachtkamer plaats neemt.
  • De therapeut geeft u geen hand bij ontvangst of afscheid.
  • De afstand tussen therapeut en patiënt is zoveel mogelijk minimaal 1,5 meter.
  • In de behandelkamer kunt u nogmaals uw handen ontsmetten voordat u gaat zitten.
  • Na afloop van de behandeling ontsmet u nogmaals uw handen zodat de deurkrukken schoon blijven.

De therapeuten en medewerkers van MoVeS houden zich aan de hygiëne-eisen van het RIVM en de eigen beroepsgroepen. Wij zijn gewend om voortdurend onze handen te ontsmetten en gebruiken handschoenen en mondkapjes bij onderzoek en behandeling. Verkouden therapeuten blijven thuis en collega’s nemen de agenda over. De praktijk wordt extra vaak schoongemaakt op alle contactoppervlakken.